top of page
Een passie voor ontwerp
Maxim Beusen, ontwerper en goudsmid
media-studio.edited-file-name.jpg

Als ontwerper beschouw ik sieraden als meer dan slechts een accessoire, maar als een op zichzelf staande kunstwerken. Het bijzondere aan sieraden als kunstvorm is dat deze, in tegenstelling tot traditionele media als schilderkunst of beeldhouwkunst, een directe relatie aangaan met het menselijk lichaam. Sieraden verfraaien de mens, dragen emoties, meningen, voorkeuren en karakter uit naar de buitenwereld.

En ook vormen sieraden een band met anderen, kostbaarheden welke van generatie tot generatie worden doorgegeven vertegenwoordigen niet slechts intrinsieke en kunstzinnige waarde, maar ook een sterke emotionele waarde.

In mijn eigen werk laat ik me inspireren door alles wat ik zie, en wat me fascineert. Een rode draad in mijn werk vormt het natuurlijke, en organische. De veelvormigheid van planten, dieren, en rotsen blijft voor mij een onuitputtelijke bron van ideeën. Ook de (kunst)geschiedenis is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Hieruit haal ik vormen, stijlen, en andere visuele elementen, en plaats deze in een 21e eeuwse context.

Ook de materialen zelf inspireren. Veel van mijn werken zijn geconstrueerd rond een specifieke edelsteen, een bijzondere kleur, vorm, of insluitsel kan voor mij een aanleiding zijn tot een compleet set aan vormen en texturen. Edelstenen zijn in de meeste van de sieraden welke u hier zult vinden aanwezig, hun kleuren, vormen, maar ook hun duurzaamheid en kostbaarheid is iets heel primairs. 

Mijn jeugd was vol met kunst, architectuur, en muziek. Met twee zeer creatieve en cultuur gerichte ouders ben ik opgegroeid tussen de kunstboeken van mijn ouders. Ook heb ik de liefde voor ambacht en vakwerk al vroeg meegekregen van mijn vader, die niet alleen beeldhouwer, maar ook nog eens smid, meubelmaker, houtsnijder, restaurateur,

en all-round alleskunner is.

Na mijn middelbare school heb ik twee jaar modeontwerp gestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hier ontdekte ik een liefde voor ontwerpen en de projectie van kunst op het menselijk lichaam.

Na op de Vakschool in schoonhoven geleerd heb hoe ik mijn ideeën om kan zetten in creaties van edelmetaal en stenen, ben ik tijdens mijn studie begonnen als zelfstandig ontwerper en goudsmid. 

Na een jaar een winkel met atelier gehad te hebben in het centrum van Schoonhoven, heb ik me toegelegd op de vervaardiging van minder commercieel werk. In plaats daarvan maak ik hoofdzakelijk werk dat naast op een lapel of aan een vinger, ook in vitrines tot zijn recht komt.

Hiernaast ben ik nog steeds actief als goudsmid in opdracht.
 

bottom of page